زعفران دو مثقالی دسته یا دخترپیچ
زعفران یک مثقالی دسته یا دخترپیچ
زعفران نیم مثقالی دسته یا دخترپیچ
زعفران دسته اصلیترین و پایهای ترین نوع زعفران می باشد، چرا که در بسته بندی این محصول تمامی یک رشته زعفران (قسمت زرد رنگ و قرمز رنگ) وجود دارند و در کنار هم آنها را خشک می کنند و بعد از خشک شدن همه رشته زعفران (ترکیب کلاکه و خامه) آماده می شود. بخش خامه )بخش زرد رنگ( معمولا 3 تا 5 میلیمتر و حدود 25 تا 30 درصد از کل رشته بوده و بسته به کیفیت زعفران، بخش کلاله )بخش قرمز( از آن بلندتر یا کوتاهتر و حدود 70 تا 75درصد از کل رشته می باشد. برای مرتب سازی این نوع زعفران، آنها را به دو صورت یک سویه و دو سویه بر روی هم قرار میدهند و به طور معمول با نخ قرمز ابریشمی یا نخ معمولی قرمز می بندند. در چینش یکسویه، کلالهها جدا روی یکدیگر و خامهها نیز جدا بر روی هم قرار میگیرند. در چینش دو سویه، کلالهها در دو طرف و خامه در وسط قرار میگیرد. در چینش دوم چون بخش زرد رنگ در وسط قرار میگیرد، کلاله جلب توجه بیشتری دارد، چرا که رنگ قرمز آن عیانتر است. از آنجا که دستهبندی رشته زعفران معمولا توسط بانوان انجام میشود، به زعفران دسته، زعفران دخترپیچ یا دسته دخترپیچ نیز میگویند.
زعفران دسته در درجهبندی سازمان ملی استاندارد، به عنوان زعفران درجه ۴ شناخته میشود و در خارج از کشور به عنوان Bunch (دسته ای) یا Red & White شناخته میشود.
نهایتا اینکه این نوع زعفران، از رنگ دهی پایینتری نسبت به انواع زعفران برخوردار است (قدرت رنگ دهی زعفران دسته بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ واحد میباشد) و حتی به دلیل اینکه به نسبت انواع زعفران از کلاله کمتری برخوردار است، پس میزان عطردهی کمتری هم دارد. همچنین از لحاظ قیمت نسبت به بقیه گرید های زعفران بهتر و مقرون به صرفه تر می باشد.